Hakutulokset päivittyvät automaattisesti.

Haku

  • Avainsanat

Haku

  • Avainsanat

Leirikouluttajan opas

Leirikouluttajan oppaassa käsitellään palokuntanuorten leirin koulutuksen suunnittelua ja toteutusta ohjaajan, kouluttajan ja kurssinjohtajan näkökulmista. Oppaassa on tietoa ohjaajan, kouluttajan ja kurssinjohtajan tehtävistä, ryhmäytymisestä ja ryhmien ohjaamisesta sekä oppimisvaikeuksien huomioimisesta.

Opas on päivitetty vuonna 2022.

Palokuntanuorten ensiapukurssi – kouluttajan opas

Palokuntanuorten ensiapukurssin kouluttajan opas.

Ensiavun jatkokurssi on palokuntanuorten kurssijärjestelmän syventävä kurssi. Kurssin tarkoituksena on madaltaa ensiavun aloittamiskynnystä, oppia tunnistamaan hätäpotilas ja antamaan hänelle asianmukaista ensiapua, oppia arvioimaan potilaiden auttamisen kiireellisyysjärjestys ja ymmärtää omatoimisen suojautumisen tärkeys.

Palokuntanuorten tulitaistelijakurssi – kouluttajan opas

Palokuntanuorten tulitaistelijakurssin kouluttajan opas.

Palokuntanuorten tulitaistelijakurssi on suunnattu palokuntanuorten koulutusjärjestelmän täydennyskurssiksi. Tulitaistelijakurssilla opetellaan käyttämään erilaisia pelastustekniikoita ja -välineitä sekä antamaan ensiapua palovammoja saaneelle.

Palokuntanuorten vesipelastuskurssi – kouluttajan opas

Palokuntanuorten vesipelastuskurssin kouluttajan opas.

Kurssilla tutustutaan veteen, uimiseen ja vesipelastukseen palokuntien osana palokuntien tehtäviä. Kurssilla käsitellään myös turvallista vesillä liikkumista sekä pelastamista ja pelastautumista. Vesipelastuskurssi on palokuntanuorten koulutusjärjestelmän syventävä kurssi.